Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Sport Egyesülettel, valamint az Egri Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára intézménnyel együttműködésben 2018. május 17-én szervezett szakmai ismeretek bővítése, tapasztalatok, jó gyakorlatok átadása céljából szakmai fórumot a fent nevezett egri intézményben.

A program részt vevői a rendészeti képzés, tehetségsegítés, -fejlesztés területén szakmai munkát végző pedagógusok, szakoktatók, valamint munkáltatók, rendőri szervek hivatásos állományú szakemberei voltak.

A rendezvény előadója volt Dr. Lénárt Ágota a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének docense, továbbá Dr. Lubinszki Mária a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének docense, akik a tehetséggondozás legfontosabb személyiség tényezőivel ismertették meg a hallgatókat.

Dr. Balogh László a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Matehetsz elnöke tanulási stratégiák fejlesztése és tanulási módszerek témakörben nyújtott segítséget a részt vevőknek. 

A mentorálásról, a pályántartásról osztott meg ismereteket a jelenlévőkkel Szakács Édua a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának oktatója.

Szabó András a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény igazgatója az iskola rendészeti képzését, a tehetségkutatás, fejlesztés intézményi gyakorlatát, jellemzőit mutatta be a hallgatóságnak.

 A rendezvény keretében Fábri Eufrozina az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója, Tátrai István József a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója megbízásából Alvári Ferenc szakmai-főigazgató-helyettes és Bagi István r.ezredes együttműködési megállapodást írtak alá a rendészeti területen tehetséges fiatalok közös segítése, támogatása érdekében.

A rendezvényen további Együttműködési megállapodás köttetett az Egri SZC Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézménnyel, melyet Oroián Erzsébet, valamint a Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézménnyel, melyet Szabó András tagintézmény-vezetők írtak alá.

Hagyományosan megtörtént a rendészeti területen kiemelkedő eredményeket, teljesítményeket felmutató tehetséges fiatalok, valamint az őket segítő szakemberek elismerését szolgáló ÉReTT Díjak átadása. A díjazottak megkapták Botos Péter Ferenczy Noémi díjas üvegszobrász plasztikáját, valamint tárgyjutalomban is részesültek.

Az elismerések és tárgyjutalmak adományozását a Magyar Rendvédelmi Kar, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

Fotók

01 02
Dr. Lénárt Ágota Dr. Lubinszki Mária
03 04
Dr. Balogh László Szakács Édua
05 06
Szabó András Oroián Erzsébet, Bagi István
07 08
Alvári Ferenc, Bagi István Alvári Ferenc, Szabó András, Bagi István
09 10
Bagi István, Asztalos Zoltán, Tóth Ilona  

 

Díjazottak